Skoči na glavno vsebino

Letošnji teden otroka nam je s svojim geslom Zakaji in zatoji radovednosti postavil izziv. Spraševali smo se namreč, kaj je tisto, kar nas zanima, pa morda  še ne vemo pravega odgovora. Porajalo se nam je veliko vprašanj, a ugotovili smo, da je v nas vzbudilo največ radovednosti: »Zakaj nam naše mame ne dovolijo računalnikov, tablic, telefonov..?«. Seveda smo najprej sami razmišljali in našli kar nekaj odgovorov, a z njimi nismo bili povsem zadovoljni. Zato smo raziskovali naprej in si zastavili »domačo nalogo«, da bomo vsi o tem povprašali naše starše. Kljub zelo prepričljivim odgovorom naših staršev, še vedno nismo bili popolnoma prepričani in želeli smo še več. Poklicali smo v zdravstveni dom Tolmin, medicinski sestri Ano in Špelo. Povedali sta nam toliko dejstev, ki govorijo proti uporabi vse te tehnologije, da smo bili že skoraj popolnoma zadovoljni. A kljub temu smo se odločili, da poskusimo poiskati še kakšno novo informacijo v knjigah.  Odpravili smo se v knjižnico, kjer nas je knjižničarka Martina usmerila na pravo polico k iskanju za nas uporabnih knjig in skupaj smo le še potrdili vsa že ugotovljena dejstva.
Ob zaključku tedna ugotavljamo, da nam tehnologija res veliko pomaga pri iskanju različnih odgovorov, a nam tudi zelo škodi. Sklenili smo, da bomo čim manj uporabljali telefone, računalnike, tablice,.. in se bomo raje družili s prijatelji.

Seveda pa smo si poleg raziskovanja privoščili tudi zelooo veliko igre in gibanja v naravi. Danes je bil poseben dan tudi zato, ker so z nami v vrtec prišle tudi naše najljubše igrače. Ponovno pa smo velik poudarek namenili prijateljstvu in poglabljanju vezi.
V tem tednu pa smo si tudi ogledali gledališko predstavo, imeli prvo angleško urico in razveselili starejše krajane Mosta na Soči. Ker je bil v soboto dan starejših, smo zanje narisali risbice in z njimi zagotovo ogreli tako njihove, kot tudi naše srčke.

Nekaj utrinkov iztekajočega tedna pa smo ujeli tudi v fotografije.

Pripravili, Katja in Mateja

Dostopnost