Skoči na glavno vsebino

Teden otroka v Dolenji Trebuši je prehitro minil, saj so ga zaznamovali nepozabni trenutki druženja, raziskovanje in spoznavanje novih stvari, ter odkrivanje vsega, kar še nismo odkrili. Ker smo teden začeli s soncem, smo se posvetili gibanju na svežem zraku in lovljenju vseh jesenskih sončnih žarkov, ki so nam namenjeni. Da pa tokrat gibanje ni bilo le sprehod in tek, ter igra na dvorišču, smo staknili naše male glavice, in se odločili, da naredimo poseben športni dan, ter se že zjutraj proti vrtcu podali s kolesi in poganjalci. Ob tem smo spoznali vse pripomočke za varno, a hkrati poučno in zanimivo vožnjo po poligonu. Skozi teden smo veliko ustvarjali, se igrali, preizkušali in spoznavali nove igre, ter spoznavali drug drugega in še dodatno krepili naše prijateljske vezi.
Vzgojiteljica Danjela je poskrbela za prav posebno popotovanje, saj nas je skozi sliko, pesem in posamezne predmete, popeljala v čisto drug del sveta, v Nepal. Spoznali smo življenje otrok v tem delu, njihove navade in običaje, ter žalostno zgodbo po potresu, ki jih je prizadel. Danjela je pogumno odpotovala tja z namenom, da pomaga pomoči potrebnim, ter da skupaj z domačini, s skupnimi močmi zgradijo šolo za otroke. Bili so uspešni in iz potovanja so se vrnili izčrpani, polni vtisov in hkrati zelo zadovoljni. To potovanje bo tudi nam ostalo še dolgo v spominu, in vsi odgovori, ki smo jih dobili na naša vprašanja.
Na tej točki pa se teden otroka pri nas še ni zaključil, saj nas je čakal še en prijeten obisk. Konec tedna sta nam polepšala dva posebna gosta, ki pa nista prišla sama. Vsak od njiju je s seboj nosil inštrument, ki smo ju že videli, kaj več pa o njih nismo vedeli. To sta bila čelo in diatonična harmonika, iz katerih sta Stanko in Zlatko izvabila najlepše zvoke. Ko sta nam končno odgovorila na vsa vprašanja, ki jih naše radovedne glavice zmorejo že postaviti, se je začela prava glasbena dogodivščina. Našima gostoma ni zmanjkalo energije in melodij, ki so odmevale po Dolenji Trebuši, nam pa ne za ples in prepevanje. Tako smo zaključili teden otroka, ki je bil poln radovednih pogledov, neskončnih vprašanj in raziskanih odgovorov. Kaj vse se je pri nas dogajalo, si poglejte še v VIDEU.

“RADOVEDNOST JE ZAČETEK MODROSTI.”

Za vrtec Dolenja Trebuša, Petra.

 

Dostopnost