Skoči na glavno vsebino

Krtki smo s pravljico O mlinarju, ki je za knjigo mlin prodal, začeli nov teden.
Tako smo spoznali junaka slovenskega naroda, Primoža Trubarja, katerega praznik (Dan reformacije), bomo praznovali in spoznali, zakaj je pomemben za nas Slovence.
Kako pomembna je vsaka slovenska knjiga, ki jo držimo v roki, smo spoznali skozi pravljico knjižničarke Martine. Na obisku nam je pokazala kako so knjige v knjižnici razvrščene in kako se knjigo sposodi. Za konec, pa nam je pripravila zabojček knjig, ki smo si jih odnesli v igralnico.
Slovenski jezik pa včasih povzroča težavice vsem nam in da nam bo jeziček bolje tekel, nas je poslušala logopedinja Jasmin.
Kulturno popestritev tedna, pa smo nam pripravili učenci 2.a razreda s predstavo Jesen je zaspala. Predstava nam je bila zelo všeč, saj so se učenci zelo dobro izkazali kot igralci.
Spoznavali smo tudi abecedo in povezovali črke s simboli, iskali iste zapise ter preslikavali manjkajoče črke, s krogci pokrivali svoje ime na kartončku, ter z žebljički zapisali prvo črko imena.
Obiskala nas je tudi Knjižničarka Polona iz knjižnice Cirila Kosmača Tolmin. Pripravila nam je pravljico, ter s seboj prinesla knjige slovenskih avtorjev, ki bogatijo police v knjižnici in so na voljo za izposojo. Prav tako je prinesla tudi zelo staro knjigo, ki smo si jo lahko ogledali le, če smo si nadeli rokavice.
Učiteljico slovenskega jezika, Marto Medvešček, pa smo obiskali, da ji povemo kaj vse smo o Primožu Trubarju izvedeli. Bila je pozitivno presenečena, koliko vemo in prav tako dekleta, ki so imela prosto uro.
Nismo pa pozabili tudi na poseben dan, ko obiščemo tiste, ki jih žal ni več z nami. Zanje smo izdelali majhno pozornost.

Pripravili, Katja in Mateja

Dostopnost