Tekoči teden smo Mucki namenili kruhu. Vsi imamo radi svežo žemljico ali košček kruha, namazanega z našim najljubšim nadevom. Od kje pa kruh pride? V preteklih dneh smo Mucki spoznali, da zrnje pridelajo kmetje. V moko jih spremenijo mlinarji, ki zrnje zmeljejo v mlinu. Do naših krožnikov pa kruh pride, ko ga v pekarni speče pek ali ga kar v domači pečici spečejo mamice, babice, itd. Za peko kruha seveda vsakdo uporablja svojevrsten recept. Svojega nam je zaupala bivša vzgojiteljica Slavka, ki nas je obiskala v skupini. Skupaj smo iz izbranih sestavin zamesili testo, ga vzhajali in iz vzhajanega testa oblikovali žemljice. Ker je vzhajanje dolgotrajen proces, smo si čas krajšali s pravljico Melje, melje mlinček ter plesom na pesmico Ob bistrem potoku. Ko so bile žemljice dovolj vzhajane, smo jih spekli. Ker so sveže pečene žemljice zares dobro dišale se nismo mogli upreti, da ne bi majhnega koščka le-teh pokusili že pred kosilom. Po dobrem koščku domačega kruha nam je kosilo še bolj teknilo. Preostali del žemljic pa smo odnesli domov na pokušino za naše družine.
Slavki se še enkrat zahvaljujemo za prijetno druženje in odličen kruh, ki nam ga je pomagala speči.
Za Mucke, Silvana in Nataša