Skoči na glavno vsebino

Krtki smo se priključili Evropskemu projektu zmanjševanja odpadkov.
Vsak dan smo prebrali ekološko pravljico, se učili in se pogovarjali o ekoloških težavah. Ogledali smo si ekološki otok v bližini vrtca in se odpravili na detektivski sprehod, na katerem smo bili pozorni koliko smeti »leži« naokrog.
Naša končna ocena je bila : odlično. Prebivalci Mosta na Soči, v okolici šole, zelo dobro ločujejo in ne mečejo smeti vsepovsod.
Svoje znanje smo še bolj utrdili s pravilnim razvrščanjem vsakodnevnih odpadkov.
Tudi beleženje odpadne hrane se je začelo z velikim zadovoljstvom in medsebojnim spodbujanje, da je naša kanglica za zavrženo hrano prazna. To so opazili tudi kuharji, katerih pohvala nam vedno nariše nasmeh na obraz.
Da se lahko ustvarja tudi na ekološki način, smo dokazali z gledališčem za Lumpi natečaj in z družabno igro za zabavo. Vse to smo ustvarili iz recikliranih materialov in predmetov.
In za konec še utrinek iz petkovega sprehoda: ko smo se odpravili v petek na sprehod, smo srečali dirigenta Marka Muniha (katerega smo spoznali pri odkrivanju sovic in s katerim smo se fotografirali pred kratkim, ko smo ga ogovorili na sprehodu).
Pričakal nas je s sladkim presenečenjem in darilom.
Da ga mladi otroci poznajo je v njem vzbudilo ganjenost in srečo.
Veseli smo, da smo ga spoznali in zagotovo ga bomo še kdaj obiskali, saj smo ob njem začutili, kako malo je potrebno, da nekomu polepšaš dan in z njim stkeš nove prijateljske vezi.

Pripravili, Katja in Mateja

Dostopnost