Skoči na glavno vsebino

Teden raziskovanja naših delov telesa in zdravega načina življenja je za nami. Polne roke dela smo imeli z rezanjem in barvanjem našega končnega izdelka, ki smo ga konec tedna odnesli domov. A lepo po vrsti.
O zdravju smo se naprej pogovarjali po prebrani pravljici Brokolino. Ta nas je popeljala v razmišljanje o zdravem prehranjevanju, ki bi se ga nekateri izmed nas najraje malce izognili. Nič zato. Noben začetek  ni enostaven. Pomembno je le, da zaenkrat ozavestimo kaj je zdravo in kaj ne. Zato smo si tudi izdelali plakat, da bi se še tisti, ki tega ne vedo naučili. O zdravju smo si ogledali tudi poučni video vsebini. Ena izmed njih je bila tudi o tem, kako si pravilno umijemo roke. Ste vedeli,da se lahko po rokah vozi traktor? To vam ob umivalniku lahko pokažejo Krtki. 
Kaj se nahaja v našem telesu in katere organe nosimo s seboj, pa smo si ogledali na posebni maketi, ki smo jo lahko sami sestavljali in spoznali smo tudi “kostkota”, ob katerem  smo se naučili imena kosti. Obe maketi nam je posodila učiteljica biologije Agnes Kozorog. Naša možgane pa smo z recitacijo o bacilih spodbudili,da so jo shranili v kotiček za spomin. Celotno telo pa smo vsak dan razgibali s športnimi vajami.
In tudi na dentalno nego smo se spomnili. Kako se pravilno krtači zobke, kaj naši zobki obožujejo, česa ne smejo in katera zobna krtačka je prava za naše zobke, pa nam je medicinska sestra Ana Volarič zelo odlično pokazala in povedala.
Miina mama, pa nam je na obisku večkrat poudarila, da je pomembno veliko piti, da so naše ledvice zdrave.
Kljub mrzlim dnem, ki prihajajo, bomo za zdravje poskrbeli z gibanjem na svežem zraku in zato vas prosimo, da nas oblečete “čebulno” in obujete v toplo obutev.

Lep poZDRAV, Krtki

Pripravili, Katja in Mateja

Dostopnost