Skoči na glavno vsebino

V tem decembrskem tednu smo v vrtcu v Dolenji Trebuši doživeli resnično čudovite in čarobne trenutke. Na ponedeljkovo jutro so nas razveselil jelenčki, ki so nas čakali na omari. Vsak od njih ima posebno naloge za nas. Prva pa je bila, da smo se skupaj lotili okraševanja oken v igralnici, hkrati pa smo praznovali rojstni dan našega Žiga in Brine, ki sta praznovala 4 leta – joj koliko lepih pesmi smo jima zapeli.

Tudi torek ni bil nič manj vznemirljiv. Pred nami se je odvila pravljična zgodba o zimi, ob kateri smo postavili svojo smreko in jo okrasili s pisanimi lučkami. Navdušenje med otroki je bilo nalezljivo, saj smo skupaj ustvarili pravo praznično vzdušje.

Sreda je bila posvečena pričakovanju Miklavža, ki nam je pripravil sladko presenečenje – sočne mandarine in okusno suho sadje, s katerim smo si sladkali dan. V četrtek smo se posvetili plesu in vadbi za prihajajoči nastop, ki nas že nestrpno čaka v naslednjem tednu.

Petek je bil dan, ko smo skupaj posadili žito, simbol obljube novega življenja. Zaključili smo tudi z okraševanjem smreke, ki zdaj krasno sije v našem vrtcu. Praznični čas nas je resnično prevzel s svojo čarobnostjo, in komaj čakamo, kaj vse nas še čaka v tem čarobnem decembru.

Oh, kako lep je ta čas skupnega ustvarjanja in veselja!

 Za vrtec Dolenja Trebuša, Manca in Petra

 

   

Dostopnost