Skoči na glavno vsebino

Minulo deževno sredo je bilo v Trebuši še posebno veselo. Domov smo odšli le za kratek čas. Polni pričakovanja smo se kmalu vrnili v vrtec, da bi si skupaj s šolarji in številnimi obiskovalci ogledali gledališko predstavo Praznična Vililandija gledališča Ku-kuc. Mala Malina sta nas navdušila nad vragolijami, kako bi postala odrasla Velina. Na koncu sta vseeno spoznala, da je lepo, če si Malin in se lahko cel dan samo igraš. Malima Malinama smo se z bučnim aplavzom zahvalili za obisk in jima prijazno pomahali v slovo. Po predstavi je sledil del, na katerega smo se pripravljali kar nekaj časa. S pesmijo in plesom smo navdušili obiskovalce in poželi velik aplavz. Prav tako, so se z nastopom izvrstno izkazali tudi šolarji. Sledil je pozdrav učiteljice Nives in prijazno vabilo na dobrodelno tržnico in druženje pod šotorom. Zunaj so skrbne mame že poskrbele za lepo obložene stojnice s številnimi domačimi izdelki izpod pridnih rok otrok, staršev in zaposlenih v vrtcu in šoli. Izbira med številnimi voščilnicami, novoletnimi okraski, palčki, svečniki, uhančki, kremicami, piškoti, okrasnimi blazinami…, ter na drugi strani rabljenimi knjigami, slikanicami in igračami je bila res velika. Zadovoljni obiskovalci so si z veseljem postregli in tudi radodarno prispevali v sklad naše podružnice. Da smo lahko dobrodelno tržnico izvedli, kljub zelo slabemu vremenu, pa gre res velika zahvala trebuški mladini, ki je že dan prej postavila šotor in poskrbela tudi za pijačo in jedačo.

S tem dogodkom smo dokazali, da ko stopimo skupaj in vsak prispeva po svojih najboljših močeh, lahko naredimo nekaj zelo velikega in pomembnega. Prepričane smo, da bomo našli način, kako sredstva čim bolj kvalitetno porabiti.

Ob tem bi se zahvalili članom športnega društva Kuk, staršem in vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali in prispevali k izvedbi dogodka.

 

Za vrtec Dolenja Trebuša pripravila; Sara

Dostopnost