Skoči na glavno vsebino
Po novoletnih počitnicah nas je v igralnici pričakal snežak. Ob sebi je imel skrito pismo, v katerem je povedal, da nas bo obiskal vsak dan, ter nam pustil sporočilce z nalogo. Z veseljem smo brali njegova pisma. Snežko je za nas pripravil veliko fotografij, preko katerih smo spoznavali značilnosti zime, poleg tega pa še velik kup zimskih pravljic in pesmico o živalih pozimi.
Odpeljal nas je v biološko učilnico, kjer nam je učiteljica Agnes povedala vse o živalih v gozdu pozimi. Spoznali smo veliko novega. Vemo, katere živali zimo prespijo, katere pozimi dremajo, katere otrpnejo, ter katere se pred zimo odpravijo v tople kraje.
Iz kupa odpadnega materiala smo izdelali snežaka v snežni krogli, snežakovo knjižno kazalo, v brivsko peno pa so naši prsti risali različne zimske motive.
Zaplesali smo ples Delamo snežaka in Belo platno. Snežaku smo pomagali pri razvrščanju oblačil na tista, ki jih nosimo pozimi, ter na tista, ki za zimo niso primerna. Potem smo svoje znanje o oblačilih potrdili še z reševanjem delovnega lista.
V skupini Pikapolonic smo si ogledali dramatizacijo Živali pri babici Zimi, ki nas je tako navdušila, da smo se tudi sami spremenili v različne živali in odigrali predstavo.
Vsakodnevno smo hodili na sprehode in opazovali naravo v okolici nas. Opazili smo, da se je v zadnjih dneh precej ohladilo. Blatne luže mimo katerih smo se prve dneve sprehajali so zamrznile. Slednje smo izkoristili za raziskovanje ledu in spoznavanje njegovih značilnosti.
Zadnji dan nam je Snežko Snežak sporočil, da se odpravlja v kraje, kjer je polno snega. Zahvalili smo se mu za družbo, mu pomahali v slovo in ob tem upali, da čisto prava zima z obilico snega kmalu pride tudi v naše kraje.
Za vrtec pripravili, Brigita in Anita
Dostopnost