Skoči na glavno vsebino

V tednu, ki je za nami smo Zajčki pod drobnogled vzeli vreme. Ugotovili smo, da smo izbrali idealen čas za to. Teden nam je namreč namenil vrsto različnih vremenskih stanj. Imeli smo možnost iz prve roke videti in občutili tako dež, sonce, meglo, veter in na koncu še sneg. Kot pravi vremenarji smo vsak dan z zanimanjem zrli v nebo in čakali s čim nam bo dan postregel.
V igralnici smo dnevno označevali vreme ter spoznavali značilnosti le tega. Ogledali smo si čisto pravo vremensko napoved, prisluhnili številnim pravljicam, ugankam, iskali prvi glas besedah ter besede zlogovali. Sprostili smo se ob masaži Prve kapljice, ter telovadili z dežniki. Igralnico nam od zdaj naprej krasijo nove umetnije, na katere je vsak izmed nas naslikal pisano mavrico. Slednjo smo lovili tudi po travniku, kjer smo jo ustvarili s pomočjo pisanih trakov. Ogledali smo si poskus, kako nastane dež in naše doživljanje narisali v zvezke, odpadne tulce pa uporabili za izdelavo dežnih palic.

Naj vam zdaj, ko smo postali že pravi poznavalci vremena napovemo, da je pred nami sončen vikend. Predlagamo, da ga izkoristite za oddih v naravi s svojimi najdražjimi.

Za vrtec pripravili vremenarji Zajčki ter Brigita in Anita

Dostopnost