Skoči na glavno vsebino

Krtki se v teh dneh preizkušamo v kulturnem obnašanju in ugotavljamo, kaj vse je kultura. Ugotovili smo, da je kultura lahko marsikaj, kot pravi tudi recitacija, ki smo se je naučili.
Med drugim je zapisano, da je kultura tudi knjiga. Torej smo se odpravili tja, kjer je knjiga doma, v potujočo knjižnico.
Knjižničarka Maja nam je prebrala pravljico Škrlatne vile napoved in pogovarjali smo se o Francetu Prešernu.
O njem pa zato, ker se bliža slovenski kulturni praznik. Prešernovo življenje smo preko pravljice zelo dobro spoznali. Zgodba o Povodnem možu pa nas je tako pritegnila, da smo izdelali vsak svojo knjigo, jo ilustrirali in se preizkusili tudi kot pisatelji. Naša domišljija res ne pozna meja in tako so nastali novi zaključki zgodbe.
Ker pa smo si zelo dobro zapomnili, da so otroci Prešerna klicali dr. Fig, smo si iz njemu tako ljubega sadja, pripravili tudi sladico, Prešernove kroglice.
V prihodnjem tednu, pred slovenskim kulturnim praznikom, pa bomo sodelovali tudi na skupni vrtčevski prireditvi in še tako obeležili spomin na našega največjega pesnika.
Za nami so kulturno obarvani dnevi in povemo vam lahko, da je kultura zares nekaj lepega. Tudi vse to, kar nam je v teh dneh uspelo uloviti v naše fotografije.

Pripravili, Katja in Mateja

Dostopnost