Skoči na glavno vsebino

8. februarja smo praznovali slovenski praznik – v spomin na leta 1849 umrlega pesnika, doktorja Franceta Prešerna. Ker nas je bilo dan pred tem v vrtcu le malo, smo se odločili, da tako pomembno prireditev preložimo na današnji dan.
Ta se je začela s slovensko himno, nadaljevala pa s predstavo Povodni mož, ki so jo za nas pripravili otroci iz skupine Krtkov. Ti so se izkazali kot izvrstni igralci in pripovedovalci.
V nadaljevanju kulturne prireditve so se nam pridružili harmonikaš Bogdan Kosmač in člani Folklorne skupine Razor, ki so nam zaplesali nekaj različnih plesov. Ob zvokih harmonike smo se veselo pozibavali na stolih, nato pa se pridružili plesalcem in skupaj z njimi zaplesali.
Slišal nas je tudi sam France Prešeren, ki je nato prišel med nas in kot je zanj značilno, med otroke delil slastne suhe fige.
Danes smo spoznali kaj vse je lahko kultura. To je ples, glasba, druženje. Kultura je tudi prijazna beseda, spoštljiv odnos in topel stisk roke. Vsega tega  med nami ni manjkalo. Spomin na našega največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna smo tako obeležili na čudovit način.

Najlepša hvala folklorni skupini Razor in harmonikašu Bogdanu Kosmaču za enkratno popestritev prireditve.

Za vrtec pripravila, Brigita

Dostopnost