Skoči na glavno vsebino

Krtki smo v tem tednu poglabljali svoje znanje o kulturi.
Ker je del naše kulturne dediščine tudi pust, smo se v ponedeljek pripravljali na pustovanje; izdelali smo maske in prebrali pravljico, iz katere smo se poučili o tem, zakaj se sploh šemimo.
V torek smo se prepustili pustni zabavi  in v vrtčevskem pustnem sprevodu krenili po Mostu.
V sredo smo se intenzivno pripravljali na četrtkovo kulturno prireditev. Ker pa vsakodnevno dosledno skrbimo tudi za zdravje, nas je ponovno obiskala medicinska sestra Ana  in skupaj smo res temeljito očistili zobke.
V četrtek pa je prišel dan, na katerega smo se kar nekaj časa skrbno pripravljali. Izpeljali smo prireditev, s katero smo želeli obeležiti slovenski kulturni praznik. Seveda z majhno časovno zamudo, ker so številčnost prisotnih Krtkov v prejšnjem tednu okrnili bacili. Na prireditvi smo pokazali, da znamo biti kulturni gledalci in nastopajoči. Pred zaključkom smo se z veseljem zavrteli tudi ob zvoku harmonike v družbi plesalcev folklorne skupine Razor.
Petek pa smo namenili igri v skupinah; nekaj matematične in nekaj jezikovne. Med seboj smo sodelovali, si pomagali in bili ves čas aktivni.
In kaj smo še počeli v tem tednu?
Veliko smo se igrali, hodili na sprehode, uživali na dvorišču in igrišču.

Pripravili, Katja in Mateja

Dostopnost