Skoči na glavno vsebino

Pri miškah se je kulturni mesec pričel s Francetom Prešernom in njegovo pesmijo Povodni mož. Ogledali smo si animacijo Povodnega moža in od vsega nam je bil najbolj všeč ples. Zato sta nam Povodni mož in Julija pripravila prav posebno presenečenje. V igralnico nas je zvabil zvok instrumentalne glasbe, na mizah pa so nas pričakali kosi blaga, da smo si iz njih naredili obleko in se nato hitro podali na plesišče. Le urno, le urno mi smo plesali, le urno le uro smo se skupaj sukali. Ogledali pa smo si tudi prireditev ob kulturnem prazniku.

Kulturno pa smo nadaljevali tudi preostali del meseca. Pogovarjali smo se o kulturnem gledanju knjig in se naučili nekaj pravil o lepem ravnanju z njimi.

Spregovorili smo tudi o kulturnih besedah. Kdaj uporabljamo besede kot so hvala, prosim, dober dan, nasvidenje, oprosti… le te pa tudi vsak dan uporabljamo.

Skozi prizore smo se pogovorili o kulturnem obnašanju in igranju. Slikovno smo to tudi prikazali in neprimerno obnašanje prečrtali, da bi bilo v naši igralnici čim manj neprimernih situacij.

Kulturno pa tudi sedimo za mizo, ter jemo in pijemo.

Joj kaj vse kultura zajema in miške sedaj vemo kaj to kultura je.

Pripravili Maja in Katarina

 

Dostopnost