Skoči na glavno vsebino

Mesec kulture smo si Želvice zamislile kar po svoje. Ker je kultura povsod, v vsakem predmetu, besedi in knjigi, smo jo našli tudi v vseh odpetih pesmih, deklamacijah in v vsaki  glasbi, ki se je vila skozi igralnico. Naša čarobna glasbena škatla nam je prinesla kar nekaj glasbil, ki jih otroci še niso poznali. Iz njih so izvabljali glasove, ustvarili melodijo in odigrali tako, kot pravi orkester. Seveda smo morali najprej osvojiti nekaj osnovnih navodil, da smo igrali dovolj hitro in včasih dovolj počasi, pa občasno glasno in velikokrat kar dovolj po tiho. Tako smo poskrbeli, da ob našem igranju koga ušesa niso bolela. Da smo pa vso glasbeno znanje prenesli še naprej, do naših domačih, smo bili zelo ustvarjalni, saj smo sami izdelali kar nekaj instrumentov. Pod našimi ročicami je nastala ropotulja, boben in kastanjete, ki smo jim dodali še malo čarovnije, da se je iz njih zaslišala najlepša melodija.
Glasba je res nekaj lepega, v čem uživamo, zato smo jo dnevno poslušali, iz zvočnika so se vile najrazličnejše melodije, z različnimi žanri. Ni nam zmanjkalo ideje kaj bi še slišali ali poslušali. Vse poznane pesmi smo tudi mi pripevali, ob njih zaplesali, uživali v družbi. Mesec kulture smo še dodatno obeležili z pravljičnim nastopom na prireditvi v našem kraju, obiskala nas je Nika s svojo harmoniko in kitaro, za piko na i pa še varovanci Varstveno delovnega zavoda iz Tolmina, ki so nam pripravili pravo gledališko predstavo.

Vsem smo se kulturno zahvalili, tako za povabilo za sodelovanje, kot za obisk. Mesec kulture nam bo ostal v prelepem spominu.

Za vrtec Dolenja Trebuša, Petra in Manca

 

 

Dostopnost