Skoči na glavno vsebino

To, da je družina naše največje bogastvo smo spoznali Zajčki v preteklih dneh. Vsak od nas je v vrtec prinesel fotografijo družine in nam jo predstavil. Preštevali smo člane in zgradili stolp iz toliko kock, kolikor članov šteje naša družina. Likovno smo na pano upodobili mamice in tatije, poleg njih pa zapisali utrinke, ki jih opisujejo.
Naučili smo se novo recitacijo Trden dokaz ter osvojili angleško pesem Family finger song. Poleg slednje smo izdelali tudi prstne lutke družinskih članov.
Svojo ustvarjalnost smo pokazali med izdelavo voščilnic za naše mamice in tatije. Na skrivaj pa smo izdelali še posebno presenečenje namenjeno mamicam. Za kaj gre, vam zaenkrat še ne izdamo. 🙂
Preizkusili smo se v različnih hišnih opravilih. Pomivali in brisali smo posodo, prali, sušili in likali perilo, skrbeli za dojenčke, kuhali kosilo, popravljali in vijačili, pometali in sesali ter šivali nogavice.
Prebrali smo veliko pravljic in ugotovili, da družinska ljubezen lahko premaga čisto vse ovire ter, da je lahko objem, poljubček in lepa beseda lepša od vsakega darila. Zato je čisto vsak izmed nas hvaležen za ljubečo družino, ki ga obdaja.

Za vrtec pripravili, Brigita in Anita

Dostopnost