Skoči na glavno vsebino

O kaj pa je zdaj to? Grablje, metla, vse je zunaj – nič pospravljeno. So otroci iz Trebuše pozabili pospraviti za sabo?? Hmmmmmm

Ne o neee, poglej- Petraa, Sara, Mancaaaa pismooo, nekdo nam je poslal pismo. Lej kaj piše? Preberimo. Oh, koliko rožic v pismu, kaj je zdaj to? Deklica Pomlad je napisala, da je žalostna, ker je dvorišče tako neurejeno. Žalostni beremo pismo še naprej, kjer piše, da ne ve če bo prišla na obisk, pa tudi njeni prijatelji metulji in druge živali ne. Po branju sklenemo, da tega ne bomo dopustili. Hop hop na delo veselo.

In smo otroci iz Želvic in Medvedkov zavihali rokave in vzeli v roke lopate, grablje, vrečke, kanglice in urejali okolico. Prav super smo se imeli. Vmes smo poklepetali, še malo potekli in izdelali lepe zapestnice v obliki metuljčka. Tako smo bili zatopljeni v delo, da nismo opazili, ko se nam je nekdo približeval… Oo in kako lepo je izgledal. To ni mogoče, je to deklica Pomlad?? Deklica Pomlad je prišla k nam na obisk! Neverjetno. V košarici je imela za otroke uganke, skupaj so se poigrali, zaplesali in zapeli. Peli so o metuljčku cekinčku in kot da bi ga priklicali, nas je obiskal rumeni metuljček in zaplesal okoli nas. Deklica Pomlad nas je pohvalila, da smo se pri delu res potrudili, saj je naše dvorišče izgledalo kot prenovljeno. Naročila nas je, naj še naprej lepo skrbimo zanj.

Dan je bil prečudovit! Hvala Deklici Pomlad za obisk in za tako lep vstop v letni čas POMLAD.

Za vrtec Dolenja Trebuša, vzgojiteljice

Za belo ograjo zazelenelo je

tiho pomladno drevo in srce moje vzdrhtelo je,

O, kako je bilo lepo.

(Srečko Kosovel)

 

Dostopnost