Skoči na glavno vsebino

Krtki smo v nov teden zakorakali kot pravi raziskovalci. Potepali smo se po gozdnih poteh in okoliških travnikih in izvedeli veliko novega. Ugotovili smo, da moramo naravi znati prisluhniti, jo občutiti, dobro opazovati, vohati in seveda jo moramo tudi spoštovati.

Kot se za pomladni čas spodobi, smo spet tudi zavihali rokave in posejali semena, tokrat sončnic. Upamo, da bodo kmalu vzklila, saj jih zares skrbno zalivamo.
Seveda smo bili tudi v tem tednu ustvarjalci, pripravili smo si kronice za še lepši sprejem deklice pomladi in izdelali darilca za praznik, ki prihaja. Verjamemo, da o tem še ničesar ne veste, saj znamo Krtki zelo dobro čuvati skrivnost.
Tudi naša garderoba ima novo, pomladno razstavo. Presenečenje pa so nam pripravile naše mamice, ki so na roditeljskem sestanku poskrbele, da imajo stolčki nove risbice. Še enkrat se jim iz srca zahvaljujemo, saj so nas s tem zelooo razveselile.

Deklica Pomlad pa nam je v knjigo skrila pismo.  Povabila nas je k čistilni akciji in vabilu smo se z veseljem odzvali ter  poskrbeli za urejeno okolico vrtca.

Tudi ob  prebiranju pravljic in ogledu lutkovne predstave smo zelo uživali in tudi nova pesmica nam gre že zelo dobro.

Na travniku smo iskali pomladne cvetlice in z navdušenjem izpolnjevali opazovalne liste.
V petek pa nismo pozabili niti na dan vode. Sprehodili smo se ob jezeru do vodnega izvira v Modreju in izdelali oznake, ki nas bodo tudi doma opominjale na pomen varčevanja z vodo.

Ker smo v naravi in v dejavnostih povezanih z njo zelo uživali, smo se odločili, da se bomo tudi v naslednjem tednu velikokrat odpravili na travnik, v gozd,.. v naravo, saj je prav narava naša najboljša učiteljica.

Pripravili, Katja in Mateja

Dostopnost