Skoči na glavno vsebino

Mucki lahko tokrat samo rečemo: »uh, kakšen teden«! Za nami je namreč teden, poln presenečenj, obiskov in lepih spominov, ki si jih bomo zapomnili za vedno.

V ponedeljek nas je obiskala Aljaževa in Žigova mamica Ana. Na obisk je prišla ravno ob pravem času. Na prvi dan pomladi, nam je namreč deklica pomlad pred vrati pustila semena rožic, ki nam jih je mama Ana, izšolana vrtnarka, pomagala posejati. Otroci jih sedaj doma že pridno zalivamo in komaj čakamo, da iz semen vzklijejo rožice.

V sredo nas je obiskala knjižničarka Polonca. Prebrala nam je pravljico o treh miškah, ki so se odločile, da si poiščejo ženina. Prebiranje pravljic je ena izmed najljubših aktivnosti otrok, zato smo pravljici vsi z veseljem prisluhnili.

Četrtek pa je bil po mnenju otrok iz skupine Mucki, najlepši dan v tednu. Obiskale so nas namreč babice in dedek, da bi nam pomagali pri izdelavi pomladne okrasitve v naši igralnici. Preden smo se lotili dela, smo se ogreli s prepevanjem pesmic, ki jih vsi poznamo nato, pa smo se dobre volje lotili dela. Izdelali smo prikupne obešanke, ki že visijo s stropa v igralnici. Našega druženja pa s tem še ni bilo konec. Skupaj smo pojedli sadno malico, nato pa so otroci obiskovalcem razkazali še igrače, ki jih je v naši igralnici na pretek. Druženje smo zaključili s toplimi objemčki, poljubčki in obljubo, da se prihodnje leto spet srečamo.

   

   

   

Za Mucke, Silvana in Nataša

 

Dostopnost