Skoči na glavno vsebino

V tednu od 15. do 19. aprila smo se priključili kampaniji PODNEBNI TEK. Namen slednje je ozaveščanje o naših vplivih na podnebne spremembe in o posledicah, ki jih prinašajo s seboj.
S skupnimi močmi smo že nekaj dni nazaj zavihali rokave in izdelali štafetno palico, na kateri se veselo smeje naš planet Zemlja. Vsaka skupina je na palici pustila svoj pečat.
Danes pa je bil najpomembnejši dan- čas za tek. Skupne kilometre smo nabirale vse skupine. Od Polžkov, Mišk, Pikapolonic, Zajčkov pa do Krtkov. Pot smo začeli Polžki in štafetno palico nesli vse od vrtca pa do šole. Tam smo slednjo predali Miškam, ki smo polne vneme premagale klanec in pri spomeniku Ivana Preglja Pikapolonicam predale palico naprej.  Me smo tek nadaljevale dokler nam pot niso prekrižali Zajčki, ki smo tekli še naprej, dokler na poti nismo srečali Krtkov. Ti smo v areni štafeto palico prinesli na cilj. Tam smo se zbrale vse skupine. Za svoj trud smo prejeli medalje, ki so na naše obraze narisale velike nasmeške. Sledilo je skupno druženje na travniku, kjer ni manjkalo smeha in dobre volje.
Dan smo zaključili z občutkom, da smo naredili nekaj za naš planet. Čisto vsak je namreč po svojih zmožnostih prehodil ali pretekel del poti v opomin, da nam ni vseeno po kakšnem planetu bodo v bodoče korakale in tekle naše nogice.

Za vrtec pripravila, Brigita

Dostopnost