Skoči na glavno vsebino

Pikapolonice smo se podale v spoznavanje barv. Dogovorili smo se, da se bomo vsak dan oblekli v določeno barvo. Tako smo v ponedeljek nase nadeli zelena oblačila. To pa ni bilo naključje, saj je ravno ta dan naš zeleni planet- Zemlja praznoval rojstni dan. Prebrali smo tudi pravljico Zeleni piščanček. Na sprehodu pa smo opazovali naravo in ugotovili, da je okoli nas res veliko zelene barve.

V torek smo bili v barvi gasilcev- to je rdeča barva. Z navdušenjem so se otroci spremenili v gasilce ter v igri gasili požar in reševali ponesrečence. Prebrali smo pravljico Rdeča žoga in po igralnici iskali predmete na to barvo.

V sredo so igralnico preplavile modre majčke. Prebrali smo pravljico Tonček- mali modri slonček. Na sprehodu pa smo morali dobro opazovati, da smo opazili kaj modrega.

V četrtek smo imeli skupno fotografiranje, zato smo se oblekli po svojih željah. Bili smo pisani, kot naše mavrice, ki smo jih z natančnostjo in vztrajnostjo ustvarjali cel teden, sedaj pa krasijo našo garderobo. S pomočjo slikopisa Maruška potepuška, pa smo utrdili in ponovili imena barv.

Po celem tednu sivine na nebu, je v petek končno posijalo sonce. Ravno prav, ker ta dan je bil rezerviran za rumeno barvo ter pravljico Maks in rumeni traktor.

Pisani, razigrani in veseli smo tako zakorakali v prvomajske počitnice. Uživajte.

Za Pikapolonice, Nika in Polona

Dostopnost