Skoči na glavno vsebino

Tako kot je že v navadi smo bili tudi letos v vrtcu Most na Soči deležni sodelovanja v programu »Kolesarčki«. Omogočil ga je Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu občine Tolmin. Pri slednjem smo sodelovali Zajčki, Krtki ter otroci iz Dolenje Trebuše, Šentviške Gore in Podmelca.
Zjutraj smo malce s strahom zrli v nebo, a skozi oblake je kmalu pokukalo sonce, ki nas je ves čas novega izziva prijetno grelo. Na igrišču smo najprej spoznali pravila, ki jih je na poligonu potrebno upoštevati.
V teoretičnem delu smo se seznanili z osnovno kulturo v cestnem prometu, gibanju ob cesti oziroma po prometnih površinah, s prečkanjem cestišča, semaforjem in z nekaterimi prometnimi znaki ter njihovim pomenom.
Praktični del programa se je odvijal na prometno urejenem poligonu, kjer je bilo postavljenih več križišč, prehodov za pešce, semafor in prometni znaki. Po poligonu smo se peljali s štirikolesniki na pedala.

Bilo je tako zabavno, da nam je čas kar prehitro minil. Komaj čakamo, da bomo spet lahko sedli za volan štirikolesnikov. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Svetu za preventivo in varnost v cestnem prometu občine Tolmin, ki nam vsako leto omogoči to edinstveno izkušnjo.

Za vrtec pripravila, Brigita

   

Dostopnost