Skoči na glavno vsebino

Danes smo se odpravili na kmetijo Flandrovih v Zakojco. Avtobus nas je srečno pripeljal do cilja, kjer smo izkoristili čas za spoznavanje novega okolja in igro na igralih. Kmalu je sledilo kosilo, ki nam je zelo teknilo in gospodarica Katarina je dobila veliko pohval, krožnike pa smo v kuhinjo vrnili brez ostankov.
Dan smo nadaljevali z ogledom kmetije. Katarina nas je popeljala v sadovnjak, rastlinjak, na ogled živali, čebelnjaka ogledali smo si konjski hlev, kjer je kobila Pegi skrbno varovala svojega žrebička. Sledil je sprehod skozi Zakojco in tudi dežne kaplje nas niso zmotile.
Ob prihodu nazaj na kmetijo pa nas je pričakala kmečka malica, ki nam je zelo teknila. Medtem pa je dež prenehal in odšli smo nahraniti govedo, saj so kravice in biki že čakali na večerjo.
Z gospodarjem Vencljem smo s posebnim strojem poskrbeli za krmo živali. Izkoristili smo še čas za igro in že je sledila večerja.
Po sladki in slastni večerji smo se spet napolnili z energijo in nikakor še ni bil čas za spanje. Pregnali smo dežne kaplje in se med igro družili s prijatelji.
Tako smo počasi sklenili dan. Seveda smo si pred spanjem imeli še velikooo za povedati.
Pred nami je zagotovo mirna noč. Z novicami pa se vam spet oglasimo jutri.
Lahko noč,
Krtki in vzgojiteljici

Dostopnost