Skoči na glavno vsebino

»Hej hi, hej ho,
v Zakojco mi gremo!«

Tako so si predšolski otroci iz enot Šentviška Gora, Trebuša in Podmelec prepevali, ko so na sredino jutro v kovčke in potovalke zlagali vse potrebno za tridnevno bivanje na Turistični kmetiji pri Flandru.
S seboj na kmetijo pa otroci niso prinesli samo svoje prtljage, temveč tudi sonce. Le-to je pričaralo že tako velike nasmeške na obraze vzgojiteljic in otrok, ki so se za tem, ko so pomahali staršem v slovo, brž odpravili na raziskovanje kraja v katerem bodo bivali do petka.
Lačne sprehajalce je ob povratku na kmetijo že pričakalo odlično kosilo. Siti in zadovoljni so si odpočili na krušni peči, se tam igrali tudi družabne igre ter se med sabo bolje spoznali. Nato pa so se odpravili na raziskovanje kmetije. Gospodinja Katarina jih je odpeljala na ogled sadovnjaka, čebelnjaka, hleva, itd. Otroci so si vse z zanimanjem ogledali.
Približal se je večer in to je čas, ko je na kmetiji treba nahraniti živali. Z veseljem so gospodarju pridružili pri hranjenju živali. Ko so bile site vse živali so pojedli večerjo tudi otroci, se po večerji še malo poigrali, nato pa skočili v pižame, se pokrili s toplimi odejami in zaspali.

   

   

   

   

Lepi pozdravčki iz Zakojce, otroci z vzgojiteljicama Saro in Natašo

Dostopnost