Skoči na glavno vsebino

Današnji dan je bil za najstarejše otroke iz mostarskega in podružničnih vrtcev prav poseben. Skupaj smo se namreč z avtobusom odpravili na izlet v ljubljanski živalski vrt. Dobro nam je služilo tudi vreme in v živalskem vrtu smo preživeli prijeten dan.
Ogledali smo si, kako hranijo morskega leva, ki je za obiskovalce pokazal veliko svojih spretnosti. Nato smo sledili zemljevidu in si ogledali še druge živali; videli smo medveda, volke, opice, risa kamele, mačje pande, slona, žirafo, papige, pelikane, pava,..

V senci sredi živalskega vrta smo pomalicali, potem pa sta nas prijazna gospodična in gospodič odpeljala na voden ogled. Izvedeli smo veliko novih stvari o živalih in živalskem vrtu, tudi otroci so imeli veliko vprašanj, na katere so dobili odgovore. Še posebej smo imeli priložnost spoznati ptičjega pajka in bradato agamo, v drugi skupini pa želve, tenreka in mlečno kačo.

Čas je vse prehitro minil in kmalu smo bili spet na avtobusu in na poti proti domu. Med vožnjo smo si pripovedovali, kaj vse smo videli in doživeli.
Lepo smo se imeli.

Pripravili, Katja in Mateja

Dostopnost