Skoči na glavno vsebino

Tudi letos sodelujemo v nacionalnem projektu Varno s soncem. Pomembno se nam zdi, da otroke in starše spodbudimo k varovanju zdravja in jih seznanimo o škodljivih posledicah delovanja sončnih žarkov in ukrepih, s katerimi lahko te posledice preprečimo.
Vsa pomembna dejstva o tej tematiki smo spoznali preko različnih aktivnosti: prisluhnili smo poučnim pravljicam, na prosto zahajali v zgodnejših urah, ter se igrali v zavetju senc, obeležili svetovni dan sonca in si izdelali svoje knjižice z ukrepi za zaščito pred soncem, izpeljali nekaj poskusov na temo sonca in njegovih lastnosti, ugotavlali ob kako dolgi senci smo še lahko na soncu, reševali delovni list in preštevali žarke, se masirali z navidezno sončno kremo, likovno upodobili sonce, ipd. Želeli smo, da o pomenu zaščite pred soncem ozavestimo tudi širšo okolico, zato smo v garderobi vrtca izdelali plakat na omenjeno tematiko.
Spoznali smo, da se pred soncem zaščitimo z ustreznimi oblačili, pokrivalom in sončnimi očali, da za dodatno zaščito uporabimo sončno kremo in se v času, ko je sonce najmočnejše umaknemo v senco. Seveda pa ne smemo pozabiti na zadostno količine pitje tekočine, predvsem vode.

Upamo, da boste tudi vi zakorakali v poletje tako poučeni o tej tematiki, kot bomo to storili mi.

Za vrtec pripravili, Brigita in Anita

Dostopnost