Jedilnik

 
 
 

 

 
     
   
   
   
 
 

ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.

 
 
   
 
 
 

 

 
     
   
   
   
 
 

ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.

 
 PONEDEL, 3. 10.
malica črna žemlja (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sir (7) , čaj, sadje 
kosilo zelenjavna juha (9), krompirjev golaž (1- pšenica), meš. solata
p. malica skuta s sadjem (7)
 TOREK, 4. 10.
malica jajčna jed (3) sveža zelenjava
kosilo kaša (1- ječmen), sladica (1- pšenica, 3, 7) 
p. malica črn kruh (1 – pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), maslo (7), slive  
 SREDA, 5. 10.
malica kruhov rogljič (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), grški jogurt s sadjem (7), čaj
kosilo cvetačna juha (9), mesne kroglice v paradižnikovi omaki (1- pšenica, 3), pire krompir (7), mešana solata  
p. malica banana, polnozrnat prepečenec (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13)  JASLI: kruh
ČETRTEK, 6. 10.
malica rahli ovseni kosmiči z mlekom (1- oves, 7)
kosilo zel. juha z lečo (9), puranji zrezki v naravni omaki, riž, mešana solata s čičeriko 
p. malica polnozrnata štručka (1-pšenica, 3, 6, 7, 8,. 11, 13), gosti sok 
PETEK, 7. 10.

 

malica

 

graham žemlja (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), kuhan pršut, čaj, kisle kumarice
kosilo zelenjavna mineštra (1-pšenica, 3), pica margerita (1- pšenica, 3, 7), mešana solata 
p. malica hruška, plazma piškoti (1-pšenica, 3, 7)

Legenda:

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.
   
   
 
   
   
   
     
   
   
 

 

 

 

 
   
   
  1.  
p. malica  
 TOREK, 7. 6.
malica  
kosilo  
p. malica  
 SREDA, 8 6.
malica  
kosilo  
p. malica  
ČETRTEK, 9. 6.
malica  
kosilo  
p. malica  
PETEK, 10. 5.

 

malica

 

 
kosilo  
p. malica  

Legenda:

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.
   
   
 
   
   
   
     
   
   
 

 

 

 

 
   
   
  1.