Jedilnik

 
 
 

 

 
     
   
   
   
 
 

ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.

 
 
   
 
 
 

 

 
     
   
   
   
 
 

ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.

 
 PONEDEL, 26. 9.
malica koruzni kosmiči  (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sadni jogurt (7), sadje
kosilo jota, buhtelj (1- pšenica, 3, 7)
p. malica črn kruh (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13), čičerikin namaz, sveža zelenjava
 TOREK, 27. 9.
malica polnozrnat kruh (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sirni namaz z zelenjavo (7),  čaj, sveža paprika
kosilo kokošja  juha z zakuho ( 1-pšenica, 3, 9), golaž s polento (1- pšenica), mešana solata
p. malica maslo (7),  ržen kruh (1-pšenica, rž, 3, 6, 7, 8, 11, 13), suho sadje
 SREDA, 28. 9.
malica koruzni kruh (1-pšenica, 3, 5, 6, 7, 8, 11, 13), med, maslo (7), čaj, sadje
kosilo cvetačna juha (9), piščančja nabodala, pražen  krompir, zel. priloga, mešana solata    
p. malica plazma piškoti  (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13), frutek kašica
ČETRTEK, 29. 9.
malica črn kruh (1-pšenica, 3, 6, 8, 11, 13), kuhan pršut, sveža zelenjava   
kosilo grahova kremna  juha (9), tortelini z ragujem(1-pšenica, 3, 7) rdeča pesa s koruzo   
p. malica sirova štručka (1-pšenica, 3, 6, 7,8 , 11, 13), korenček, 100% sok 
PETEK, 30. 9.

 

malica

 

mlečni riž (7), rozine  
kosilo zel. juha z lečo in čičeriko (9), ocvrt sir (1-pšenica, 3, 7), krompir, dušena zelenjava, mešana solata  
p. malica polnozrnat rogljiček  (1-pšenica, 3, 5, 7, 8, 11, 13), EKO mleko (7)

Legenda:

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.
   
   
 
   
   
   
     
   
   
 

 

 

 

 
   
   
  1.  
p. malica  
 TOREK, 7. 6.
malica  
kosilo  
p. malica  
 SREDA, 8 6.
malica  
kosilo  
p. malica  
ČETRTEK, 9. 6.
malica  
kosilo  
p. malica  
PETEK, 10. 5.

 

malica

 

 
kosilo  
p. malica  

Legenda:

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.
   
   
 
   
   
   
     
   
   
 

 

 

 

 
   
   
  1.