Jedilnik

piškoti (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), gosti sok

ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.

 PONEDELJEK, 11. 11.
 malica jajčna jed (3),čaj
 kosilo
obara z žličniki (1- pšenica, 3, 7), jabolčna pita (1 – pšenica, 3, 7)
 p. malica koruzni kruh (1 – pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), zelenjavni  namaz (7)
 TOREK, 12. 11.
 malica  črna žemlja (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sir(7), čaj
 kosilo    cvetačna kremna juha, žitni polpeti (1- pšenica, 3, 6), krompir v koščkih, zel. priloga, mešana solata         
 p. malica piškoti (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), gosti sok
 SREDA, 13. 11.
 malica  koruzni kosmiči (1- pšenica, 5),  sadni kefir kele kele  (7), sadje
 kosilo
korenčkova. juha (1- pšenica, 3,9), rižota (1- pšenica), mešana solata s čičeriko
p. malica  črn kruh (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13), domač skutni namaz z zelišči in naribanim korenčkom (7)
ČETRTEK, 14. 11.
malica
a žemlja (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), pokuhan pršut), kumarice (10), čaj
kosilo

ocvrt sir (1 – pšenica, 3, 7), krompir v koščkih, špinača (7), mešana solata

JASLI: piščančji zrezek

p. malica  rozinka (1, 3, 6, 7,8 , 11, 13), 100% sok
PETEK, 15. 11.
TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

ZAJTRK

 

 

MALICA

polnozrnat kruh (1 – pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), maslo Planika (7), slovenski med, mleko kmetija Kramar ali Planika (7), jabolko

 

banana

 kosilo
zel. juha (9), puranovi zrezki v omaki (1 – pšenica), široki rezanci (1- pšenica, 3) rdeča pesa
p. malica  makovka (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), suho sadje (8)  

Legenda:

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.