Skoči na glavno vsebino

Podpis ekolistine

V torek, 8. 4. 2008, je bil za VRTEC in OŠ Most na Soči pomemben dan. Podpisali smo dokument – EKOLISTINO, s katero se zavezujemo, da bomo s skupnimi prizadevanji in skladno z vizijo ekošole ustvarjali prijazen odnos do sebe, soljudi in narave ter gradili občutek soodvisnosti z naravo in okoljem, v katerem živimo.

Po podpisu ekolistine smo nadaljevali s kulturno prireditvijo NOČEMO BITI DINZAVRI, na kateri so otroci iz vrtca in učenci od 1. do 5. razreda skupaj s svojimi mentorji skozi igro, ples, recitacije in pesmi opozorili, da nam ni vseeno, kakšna je narava okoli nas in kako se v njej počutimo mi, rastline in živali.

Veseli smo bili, ker so se na naše povabilo odzvali koordinatorka mednarodnega projekta ekošole ga. Sonja Uršič, člana ekoprogramskega sveta ga. Mojca Rejc in g. Silverij Mervič, predstavnika občine Tolmin g. Darji Velušček in g. Rafael Šuligoj ter predstavnica ZD Tolmin ga. Božena Istenič.

Po končani prireditvi smo goste in starše povabili na ogled eko razstave. Razstavili smo izdelke, ki so nastali tekom šolskega leta v vrtcu in v šoli pri različnih dejavnostih.

Znanje, navade in vrednote, ki jih otroci pridobijo v obdobju odraščanja, se navadno vtisnejo globoko v zavest in so mu še dolgo popotnica skozi življenja in za to se je vredno truditi.

EKO_ursic EKO_kovacic

Sonja Uršič, koordinatorka mednarodnega projekta

Irena Kovačič,
ekokoordinatorka vrtca

EKO_rejec EKO_mervic
Mojca Rejec,
članica ekoprogramskega odbora
Silverij Mervič,
član ekoprogramskega odbora

 

Dostopnost