Skoči na glavno vsebino

Pikapolonice smo za nekaj časa postali zajčki.

Pogovarjali smo se o vrtu in njivi. Kaj vse raste tam in kdo vse jih obiskuje. Eni od obiskovalcev so tudi zajčki. Zato si poglejmo kaj vse delajo tam … Veliki in mali zajček sta se igrala, ko ju mama pokliče h kosilu. Velikemu zajčku da na krožnik velik korenček, majhnemu pa majhnega. Zajčka poskusita.

“Fuj to že ni dobro”, rečeta  in jo kar skozi okno ucvreta na njivo, kjer rastejo zeljnate glave. Veliki zajček se loti velike, mali pa majhne. Med tem na njivo pride lovec in zagleda zajčka. Puško nameri v njiju in dvakrat ustreli. Zajčka se tako ustrašita, da skočita za grm. Na srečo ju lovec ni zadel. A sta si med bežanjem opraskala ušesi. Ko zagledata kri zbežita domov in vpijeta: “mama, mrtva sva”! Mama pa jima pove, da nista mrtva in jima obveže rano.

Od vseh dogodivščin sta tako utrujena, da gresta kar v posteljo. A kmalu ugotovita, da sta zelo lačna, zato jima mama v posteljo prinese korenje, ki ga nista pojedla za kosilo. Tokrat jima je korenje zelo všeč. A ker sta tako utrujena, jima ne uspe pojesti do konca in kar zaspita.

Pripravili, Maja in Neva

SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Dostopnost