Skoči na glavno vsebino

Otroci v skupini Miška so sami obetavni športniki. Vsi radi telovadijo in se preizkušajo v različnih gibalnih igrah. Zima nam nudi veliko možnosti za gibanje, zato smo v skupini cel teden spoznavali zimske športe. Da pa lahko le-te sploh izvajamo, potrebujemo vsaj malo snega. Tega pa ni ne na našem vrtčevskem dvorišču, ne na bližnjem travniku, kamor mi še lahko pridemo.
Pa smo se lotili po svoje. Najprej smo prebrali pravljico o zimi in snegu. Potem smo to snežno, mrzlo belino še naslikali. Verjetno nas je opazovala tudi babica Zima ter slišala za naše želje. Obiskala nas je in nam zasnežila igralnico. Zdaj pa smo lahko začeli… kepanje, valjanje, drsanja in igre na snegu.
V naslednjih dneh smo dobro spoznali opremo, ki jo potrebujejo zimski športniki in jo tudi testirali. Po obveznem ogrevanju, je sledila tudi kombinacijska tekma v zimskih športih. Prvi del je bila slalomska tekma, v drugem delu pa so se tekmovalci pomerili v smučarskih skokih. Tekmovalci so bili hitri in natančni med slalomskimi vratci, z dolgimi skoki v drugem delu pa so samo še potrdili, da so zelo dobri zimski športniki. Žirija se ni mogla odločiti, zato so zmagovalci postali vsi.

Pripravili, Katarina in Danijela

zima1 zima2 zima3

zima4 zima5 zima6

zima7 zima8 zima9

Dostopnost