Skoči na glavno vsebino

Vsem že znani uspehi Slovenskih smučarskih skakalcev, so v nas prebudili željo, da bi o tej športni disciplini izvedeli kaj več. Najprej smo prebrskali po različni literaturi, da bi dobili še dodatne informacije. V veliki večini pa smo že vedeli, da so v zadnjih dnevih vsi časopisi in revije polni  člankov o uspehu našega smučarskega skakalca Petra Prevca. Zato smo si želeli še enkrat ogledati najbolj vroči skok na novoletni turneji, po kateri je zasluženo Peter dobil zlatega orla, kot velik zmagovalec.

Zanimalo nas je kdo je ta fant, ki se skriva pod čelado, zato smo izbrskali še njegovo fotografijo. Navdušenje nad njim nam je dalo nov navdih, da smo se preizkusili v risanju njegovega portreta. Ker pa nas je zanimalo, kako bi sami izgledali v taki pogumni vlogi, smo vzeli nov list papirja na katerega smo kot skakalca narisali še sebe. Nekaj nastalih umetnin smo že delili z Vami, na našem panoju pred igralnico.

Vsaj enkrat smo si želeli biti del takega spektakla, zato smo se odločili, da si bomo smučarske skoke organizirali kar sami. Najprej smo morali poskrbeti, da bomo kot vrhunski skakalci, v odlični formi. Ves teden smo pridno razgibavali naše telo s pomočjo gibalnih iger, plesa, teka, sprehodov in različnih poligonov. Žal pa smo kmalu ugotovili, da samo dobra telesna pripravljenost ni dovolj. Poskrbeti smo še morali za celotno opravo, ki jo vsak skakalec nujno potrebuje. Izdelali smo si svoje smuči, ter očala in si okrasili majice. Potrebno je bilo le še nekaj poskusnih skokov in Zajčkova skakalna turneja se je lahko začela. Na tekmi smo športno spodbujali drug drugega in se veselili neverjetno dolgih skokov.

Kdo ve, mogoče je bila to nekakšna “odskočna deska” in bo kdo od Zajčkov čez nekaj let stal na čisto pravi planiški velikanki? Pustimo se presenetiti!

Za vrtec pripravili, Brigita in Petra.

Dostopnost