Skoči na glavno vsebino

Ponedeljek, ki je za nami, se je pričel zelo skrivnostno. Prejeli smo namreč pismo in nihče ni vedel kdo bi nam lahko pisal ter zakaj. Ko smo ga prebrali smo ugotovili, da je pismo prispelo iz vilinskega gradu, kjer domujejo zobne vile. Vsak dan smo prejeli novo sporočilo in vsako je s seboj nosilo svojo misel ter nalogo.

Skozi pogovor, branje pravljic in učenje pesmi, smo se o zobkih, ter o skrbi zanje, naučili veliko novega. Preko pesmi smo spoznali zobnega škrata in brž ugotovili, da si ga vsekakor ne želimo v svojih ustih. Pravljica o pusi Pepi nas je poučila o tem, kaj se bo zgodilo, ko nam bodo naši mlečni zobki izpadli. Da pa se ti zobki nebi izgubili, medtem ko bodo čakali na vilo, smo si Zajčki izdelali škatlico, kamor jih bomo lahko shranili.

Spraševali smo se ali so naši zobki dovolj čisti. Odgovor na naše vprašanje smo poiskali kar sami, in sicer s pomočjo ogledalca. Lahko se pohvalimo, da smo v odsevu opazili same bleščeče nasmehe, zahvala pa gre našemu vestnemu čiščenju zob. Svoj nasmeh smo kasneje tudi naslikali.

Ker veščine umivanja zob že pridno osvajamo, sta med nas prišli medicinski sestri za zobno preventivo, ter nas opomnili, na kaj moramo biti pri umivanju zob še posebej pozorni. Spoznali smo pomen ustne higiene ter pravilne tehnike ščetkanja. Po ogledu naših zobkov smo bili deležni velike pohvale. Da bodo le ti še naprej tako zdravi, sta nam medicinski sestri za zobno preventivo svetovali, da naj zobke še naprej umivamo ob pomoči svojih staršev.

Tako, dragi starši, le priskočite na pomoč, ko se ščetka in zobna pasta sprehajata po naših ustih.

Za vrtec pripravili, Brigita in Petra

  

 

  

 

Dostopnost