Skoči na glavno vsebino

Danes ni bilo v vrtec in šolo nobenega otroka ali učenca. Vzgojiteljice in učiteljica so tako lahko odšle. Zbralo pa se je veliko maškar, ki so počele vse mogoče. Najprej so se najedle slastnih krofov.
V igralnici, kjer so navadno Kužki, so poslušale zgodbico Maškare, nato so se predstavile na odru. Nekatere niso govorile nič, druge veliko. Princese so rade zaplesale in na ples zvabile tudi ostale.
Polž je predstavil kitaro. Maškare so instrument hitro prepoznale, niso pa vedele, da ima telo, vrat, glavo, kobilico in sedlo. Polž je ob igranju na kitaro zapel kar nekaj pesmi, nekaj tudi skupaj z maškarami.
Klovn Jurij je hitel ostalim pripovedovati, kako si za nastope v cirkusu menja lasulje. Vsak dan v tednu si nadene lasuljo druge barve, v nedeljo pa mavrično za najbolj imeniten nastop.
Maškare so se odpravile tudi po ostalih prostorih in v jedilnici srečale še druge, strejše in mlajše maškare. S princesami, vitezi, mucami, gusarji in tako naprej, ni bilo težav. Problem je bila gospa inšpektorica, ki na tej šoli ni našla nobene stvari take, kot bi morala biti. Večje maškare so jo potolažile z zelo lepimi izdelki. Sprijaznjena s posebno situacijo, se je z maškarami celo fotografirala in odšla z njimi v potujočo knjižnico.
Nekatere maškare so medtem zaspale, druge so nadaljevale z rajanjem še do srede popoldneva. Ni čudno, da je pustovanje uspelo, saj smo se nanj pripravljali že prej in med drugim izdelali tudi klovne, ki se nam smejejo v garderobi.

Za vrtec in PŠ Šentviška Gora, Stanislava Črv 

mini-seme01 mini-seme1 mini-seme02

mini-seme03 mini-seme04 mini-seme05

mini-seme06 mini-seme07 mini-seme08

mini-seme09 mini-seme10 mini-seme11

izdelki klovni 003 mala

Dostopnost