Skoči na glavno vsebino

Prvi dan po zimskih počitnicah je bil za skupino Kužki poseben dan. Skupaj z učenci PŠ Šentviška Gora smo obiskali glasbeno šolo v Tolminu. Doživeli smo prijazen sprejem in si v dvorani najprej ogledali baletno predstavo učenk baleta pod vodstvom Vesne Fon. Plesalke različnih starosti so nam pripravile veliko točk in nas s plesom in lepimi oblekami očarale. Ob tem so otroci slišali in začutili tudi lepoto klasične in bolj moderne glasbe. Med premori nas je ravnateljica gospa Maja Klanjšček usmerjala v še bolj natančno poslušanje in spremljanje. Izvedeli smo, kakšna je lahko glasba. Ločili smo na primer počasno in hitro, visoko in nizko ter glasno in tiho glasbo. Poskrbela je, da smo bili med točkami aktivni tudi gledalci. Spoznali smo izraz balerina, baletka, oz. plesalka. Plesalke so plesale v skupinah, ena točka pa je pripadala solistki Moniki Bičič, ki jo mi dobro poznamo, saj je učenka naše podružnice. Navdušeno smo zaploskali njej in vsem ostalim. Ob koncu so nas plesalke celo povabile na oder, da smo zaplesali z njimi.
Zatem nas je gospa ravnateljica popeljala po glasbenih učilnicah, v katerih so učenci glasbene šole že vadili vsak svoj instrument pod vodstvom učitelja ali učiteljice. Vsi so nam posvetili delček svojega časa in nam prijazno predstavili instrumente in nam nanje zaigrali. Zdaj vemo, na katera glasbila se brenka, gode, piha, trobi ali tolče in da je potrebno veliko vaje preden znamo nanje igrati. Spoznali smo dele glasbil, način igranja in barvo zvoka. Ob dveh instrumentih smo celo zapeli Kekčevo pesem.
Obogateni z novo izkušnjo in polni vtisov smo se pozno popoldne vrnili na Šentviško Goro. Tudi vožnja z vrstniki in avtobusom je bila za nekatere posebno doživetje.
Še enkrat se toplo zahvaljujemo gospe ravnateljici ter učiteljici Vesni in vsem njenim plesalkam, da so nam omogočile nepozabno doživetje in kulturni užitek.

Za skupino Kužki, vrtec Šentviška Gora, Stanislava Črv

mini-balet1 mini-balet2 mini-balet3

mini-balet4 mini-balet5 mini-balet6

mini-balet7 mini-balet8 mini-balet9

 

Dostopnost