Skoči na glavno vsebino

Po prihodu koledarske pomladi smo Kužki ponesli pomladni dih tudi v naše prostore. Panoje smo okrasili z rožami. Izdelali smo jih tako, da smo pobarvali papir, iz njega izrezali liste in stebla ter sestavili rože. Nekatere dele smo za lepši izgled zgubali.
Posvetili smo se tudi materinskemu dnevu in za mame izdelali vizitke, v katerih smo voščilo končali z mislijo: HVALA MAMA, DA SEM ZATE NEKAJ POSEBNEGA! Kar dva dni smo obiskovali žene po vasi in tudi njih razveselili z rožico, nekatere tudi s pesmico.
Ohranjali smo običaj izdelovanja pirhov in spoznavali, da se jajca lepo obarvajo tudi z naravnimi barvami s kuhanjem v čebulnih olupkih in rdeči pesi. Vzorčke smo naredili z valjanjem po najlonu z zračnimi mehurčki, na katerega smo nanesli akrilno barvo in odtiskavanjem prstov.
Dan pred velikonočnimi prazniki so nas šolarji presenetili s prisrčnimi zajčki, ki smo jih odnesli domov. V vrtcu pa smo pustili velikonočnega zajca Pabla, ki smo ga naredili po zgodbici. S svojo ženo izdeluje čokoladna jajčka. Tudi mi smo izdelali posebno velik pirh in ga potiskali s prsti.

Za vrtec Šentviška Gora, skupina Kužki, Stanislava Črv

mini-prazniki1 mini-prazniki2 mini-prazniki3

mini-prazniki4mini-prazniki5 mini-prazniki6

mini-prazniki7 mini-prazniki8

Dostopnost