Skoči na glavno vsebino

Zajčki smo se v tem tednu aktivno posvetili vodi, se prelevili v prave raziskovalce, ter odkrivali kje vse se nahaja vodna kapljica v naši bljižni okolici. Da ni kapljica vode samo na naših pipah v igralnici, smo kmalu spoznali, ko smo naredili prve korake od vrtca. Na naši poti smo najprej srečali hidrant, za katerega smo ugotovili, da so v njem ujete velike količine vodnih kapljic. Naša pot se je nadaljevala še mimo enega čudeža, kot bi mu lahko rekli, to je bilo korito pri pokopališču. Odprli smo pipo iz katere je priteklo ogromno vodnih kapljic. Našo pot smo seveda nadaljevali še do jezera, kjer smo budno opazovali in spoznavali življenje ob vodi in v njej. V igralnici smo si pričarali vodne kapljice kar na svoj list papirja, kako pa voda sploh pride na našo pipo, pa smo spoznavali skozi zelo zanimiv in slasten preizkus.

Ob vsem tem delu raziskovalcev pa nikakor nismo pozabili še na bližajoče se velikonočne praznike, v ta namen smo si izdelali velikonočno obešanko, ki bo še dodatno okrasila naš dom v teh dneh. Teden se je zaključil še z enim pomembnim praznikom, na katerega tudi nismo pozabili. Ta prelep praznik je namenjen našim mamicam, ki jih imamo najrajši na svetu. Skozi ves teden smo se trudili, da bi jim podarili nekaj lepega, nikakor pa jim nismo pozabili povedati, kako radi jih imamo.

Da pa je teden bil poln novih spoznanj je tukaj še eno dejstvo, mimo katerega ne moremo. Kot smo Vam že povedali, se je naša Brigita poslovila za nekaj časa, nas pa je v ponedeljek v naši igralnici s toplim objemom pričakala vzgojiteljica Maja, s katero bomo delili še preostale dni v Zajčkih. Vemo, da nam bo tudi z njo lepo, zato smo polni lepih trenutkov zaključili ta teden in že hitimo novemu naproti.

Za vrtec Most, Maja in Petra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dostopnost