Skoči na glavno vsebino

Sončni dnevi v prejšnjem tednu so spodbudili mostarske planince za še en planinski izlet. Tokrat nas je pot vodila na turistično kmetijo Široko.
Iz vrtca smo se odpravili po kosilu. Po kratkem ravninskem delu smo se zagrizli v strmino, ki nas je spremljala vse do cilja na Širokem. Pot nas je vodila po gozdni poti skozi naravni nasad čemaža. Postanek smo naredili v smrekovem gozdu in s skrivalnicami popestrili naš izlet. Nadaljevali smo spet strmo navzgor vse do kmetije pri Klohu. Nad kmetijo smo prišli iz gozda in bili nagrajeni s čudovitim razgledom v dolino in na okoliške hribe. Tam smo pojedli zasluženo malico, da smo dobili moči za še zadnji del strme poti. Brez težav smo opravili še zadnji vzpon in osvojili vrh – cilj našega izleta. Tam so nas čakali starši, ki niso mogli verjeti, da smo tako z lahkoto opravili s potjo.
Izlet je bil eden najlepših v letošnjem vrtčevskem letu, za kar so zaslužni mladi pohodniki, ki so z dobro voljo pogumno premagali strmino in dokazali da so pravi planinci.

Pripravila, Katarina Uršič

siroko1 siroko2 siroko3

siroko4 siroko5 siroko6

siroko7 siroko8 siroko9

Dostopnost