Skoči na glavno vsebino

Otroci so se prvi dan v tednu seznanili s tem, da imajo cel teden praznik in da bomo praznovali kar se da zabavno in zanimivo. Ker je letošnja tema Svet, v katerem želim živeti, smo se pogovarjali o razmerah v svetu in okrog nas ter si ogledali slikovno gradivo.

Otroci so ugotavljali, da si zase ne želijo velikih sprememb, mogoče le to, da zjutraj ne bi bilo treba zgodaj vstati. Pomembno jim je bilo, da bi vsi otroci lahko hodili v šolo, da ohranimo Planoto lepo in čisto kot je sedaj, da si sami pridelujemo hrano, da živimo v mirnem času, imamo dom in da se družinski člani lahko skupaj odpravijo na izlet. Vsa sporočila so otroci izrazili tudi skozi likovno govorico.
Dokončali smo maskoto za natečaj Zdravi junaki smo korenjaki. Izmed sadja in zelenjave so izbrali korenček. Svetoval nam bo, kako zdravo živeti in se prehranjevati. Da se moramo veliko gibati, nam je že sporočil in tako smo pripravili še dodatne gibalne igre.
Poslušali smo zgodbico Mož in jabolko. Naučila nas je, da je lepše čakati na nekaj kot tisto imeti ter da se zaradi prevelikega imetja lahko začnemo obnašati tako, da izgubimo zdravje in prijatelje.
Odšli smo na kmetijo v Polju, da bi videli, ali tudi v njihovem sadovnjaku raste kakšno tako debelo jabolko, kot je bilo v zgodbi. Kmet Marjan nam je otresel jablano, potem pa smo rdeče plodove z veseljem polagali v zabojčke. Nobeno jabolko ni bilo tako kot v zgodbi, bila pa so slastna. Kar nekaj stvari smo izvedeli o obiranju jabolk in o tem, zakaj se jih lahko porabi.
Po kratki zabavi in okrepčilu smo se tistega dne sijočih lic vrnili v vrtec. Jabolka so nato otroci narisali, izrezali in jih nalepili po vrsti, od največjega do najmanjšega.

Prav gotovo je to svet, v katerem bi si še naprej želeli živeti.

Za vrtec Šentviška Gora, Stanislava Črv

mini-teden01 mini-teden02 mini-teden03

mini-teden04 mini-teden05 mini-teden06

mini-teden07 mini-teden08

mini-teden09 mini-teden10 mini-teden11

Dostopnost