Skoči na glavno vsebino

Že v mesecu oktobru je otroke iz skupine Žabice obiskal prijatelj Boštjan iz Švice. Odločili smo se, da mu razkažemo naš kraj in vse značilnosti, ki ga delajo tako posebnega. Sprehodili smo se skozi Podmelec mu pokazali vaško korito, si ogledali informativno tablo, cerkev, pot do slapa Sopota, mlinček na potoku in mu pokazali kje živijo nekateri otroci iz naše skupine. Boštjan je obljubil, da nas obišče še drugo leto, ko si bo našo grapo ogledal kar s kolesom.

Kmalu se je otrokom pojavilo vprašanje, kaj pa naprej od Podmelca? Kam vodi pot iz Tolmina in kam pridemo naprej od Gorice? Za to so otroci potrebovali že zemljevid. Otroci so izdelali informativno plakat in ugotovili, da veliko stvari o Sloveniji že vejo. Skozi ves teden smo si ogledovali podobe Slovenije, listali knjige o naši državi in poleg Himne peli tudi pesmi, ki opevajo lepote naše dežele. Žabice so izdelale tudi zastavo in spoznale pomen njenih simbolov.

V skupini gostimo tudi medvedka Puja, ki prihaja iz Anglije in otroke spoznava s prvimi angleškimi besedami. Tudi njemu so otroci želeli pripraviti poseben slovenski obrok, zato so se lotili raziskovati tudi področje kulinarike. Otroci so odlično opravili svoje delo in medvedku Puju pripravili pravi slovenski meni, poln okusnih jedi.

Vse znanje smo preverili tudi  s kvizom Moja Slovenija in sedaj lahko rečemo, da imamo Slovenijo v mezincu.

za žabice, Špela Krivec

IMG_7600 IMG_7312 IMG_7313

IMG_7317 IMG_7556 IMG_7557

IMG_7558 IMG_7583 IMG_7595

Dostopnost