Skoči na glavno vsebino

Ko smo danes Kužki in Mucki kot ponavadi v jedilnici pomalicali, smo izvedeli, da je v zgornji igralnici nenavadno hladno in po tleh spolzko. Radovedno smo se pognali po stopnicah in se razveselili obiska Zime. Pozdravili smo jo s pesmijo Zima je prišla. Vesela pa nas je bila tudi ona, saj je bila prepričana, da ji bomo pomagali urediti zmedo, ki je nastala v njeni vreči. Mi pa smo želeli vedeti, kako to, da še nimamo snega in pravega zimskega mraza.
Po poslušanju pravljice Čarovnikove ptice, v kateri ptice različnih barv prinašajo letne čase, smo sklepali, da med modrimi zimskimi pticami morda še vedno letajo jesenske ali že kakšna pomladna. Čarovnik mogoče kdaj zaspi in ne vidi, da mu ptice medtem uidejo … , torej, snega za enkrat še ne bo.
Ko so se modre, zelene, rumene in rdeče ptice iz pravljice usedle na plakat svojega letnega časa, smo se lotili babičine vreče. Babica je iz vreče jemala slike, predmete in pesmice, otroci pa so določali, v kateri letni čas spadajo. Ko smo vse razvrstili, je bil čas za ples in zahvalo babici za prijeten obisk. Za pomoč je bila hvaležna tudi ona in vsakemu podarila majhen spominek.
Babica zima je zavila tudi mimo šolarjev. Razveselili so jo z zimskimi pesmicami. Šolarje smo popoldne povabili v zgornjo igralnico, kjer so tudi oni slišali pravljico in preverili, kako dobro smo vrtečki opravili nalogo.
Kužki smo se na sprehodu prepričali, da je vendarle zima glavna. Zeblo nas je v lica in v višinah je bilo drevje zavito v ivje. V senci smo videli slano, na drugem mestu pa dva regratovega cvetova …

Utrinke si oglejte tukaj.

Za vrtec Šentviška Gora, Stanislava Črv

Dostopnost