Skoči na glavno vsebino

Naš teden smo otroci iz skupine Krtki, namenili recikliranju in ločevanju odpadkov. O njih se nismo samo pogovarjali in brali zgodbic, temveč smo iz odpadnega materiala tudi ustvarjali.
Pridružila se nam je vzgojiteljica Petra, ki nam je pokazala kako se iz odpadnega časopisa naredi ponovno uporaben papir. Le – tega smo uporabili pri naravoslovnem krožku.
Otroci pa smo dokazali, da odpadni material lahko ponovno uporabimo. Za kar potrebujemo le malce domišljije in spretne prste.
Obiskali smo tudi trgovino Navihanček, kjer smo se lahko prepričali, da nekatera rabljena oblačila, ki so vedno uporabna, tudi kupimo po zelo ugodni ceni in tako privarčujemo denar. In ker smo si želeli kupiti veliko stvari iz Anine trgovine in nismo imeli denarja, nas je razveselila Leonova mamica Alenka. Prinesla nam je denar, ki je namenjen igri. Vsak izmed nas si je okrasil svojo denarnico in denar je pristal na pravem mestu.
Recikliranje je del našega življenja na tem svetu. In če bomo znali pravilno ločevati in skrbeti za naše okolje, bomo nagrajeni s čudovito in čisto naravo.
Naše denarnice pa bodo lahko postale malce debelejše.

Pripravili, Katja in Mateja

Recikliranje (1) Recikliranje (2) Recikliranje (3)

Recikliranje (4) Recikliranje (5) Recikliranje (6)

Recikliranje (7) Recikliranje (8) Recikliranje (9)

Dostopnost