Skoči na glavno vsebino

Letošnji glavni eko projekt Zdravo hrano jemo, se gibamo in zdravo živimo, smo začeli z Ajdo, ki o zdravju veliko ve. Vsak dan nas je obiskala v igralnici in nam kaj novega in zanimivega povedala. Ajda namreč zelo rada je sadje in zelenjavo. Tako zelo rada, da je s seboj prinesla sadne lutke, s pomočjo katerih sva zaigrali sadni prepir, ki pa se je srečno končal s sadnimi nabodalci.
Ajda nas je navdušila tudi s svojim zdravim načinom življenja, saj se veliko giba. Zunaj je zima in mraz, pa smo vseeno vsak dan izkoristili za bivanje na svežem zraku. Toplo smo se oblekli in se sprehodili po bližnji okolici. To pa še ni vse. V igralnici smo se razgibali ob glasbi in ob različnih gibalnih in rajalnih igrah. Za konec pa nam je Ajda navdušeno predstavila še najboljši zimski šport, to je smučanje. Vsak otrok je izdelal svoje smučke, s katerimi se je lahko preizkusil v slalomski tekmi. Ob bučnem navijanju so vsi tekmovalci srečno prispeli do cilja.
Če bomo tako skrbeli vsak dan za zdravje, bodo bacili kar švignili mimo nas. Pozabiti pa ne smemo, da je poleg hrane in gibanja potrebna tudi higiena. Tudi to nam je povedala Ajda in nam pokazala kako se pravilno umije roke. No, zdaj vemo skoraj vse.

Pripravili, Katarina in Danijela

zdravje1 zdravje2 zdravje3

zdravje4 zdravje5 zdravje6

zdravje7 zdravje8 zdravje9

Dostopnost