Skoči na glavno vsebino

V tem tednu smo se pred vročinskim valom, ki nas je zajel, hladili na več načinov, med drugim tudi tako, da smo v mislih odpotovali na daljno morje.

Tam smo globoko na dnu ocena srečali jato drobnih ribic, med njimi pa takoj prepoznali tisto, o kateri je bilo ta teden veliko govora. To je seveda ribica Suzana, ki nam je zaupala svojo zgodbo. Bila nam je tako všeč, da smo se odločili, da si bo vsak zdelal svojo ribico, ki jo bo lahko odnesel domov. Nasmejanih ust smo zavihali rokave in se lotili dela. Kmalu je bilo v igralnici opaziti novo jato ribic in čisto vsaka med njimi je bila unikatna in posebna.

Naslednji dan pa med nas ni prišel nihče drug, kot sama ribica Suzana. Za nas je imela posebno presenečenje.

Kot že vsi vemo, ima ribica moč, da izpolni željo  in Suzana se je odločila, da eno izpolni tudi nam. Prva želja vseh nas je bila ta, da bi se lahko v teh (pre)vročih dneh nekoliko ohladili in glej, naslednji dan nas je v vrtcu na mizi čakalo pismo, poleg njega pa škatla. Ribica Suzana nam je prinesla sestavine za pripravo osvežilne limonade. Potem pa smo stiskali, ožemali, mešali, okušali…  Na koncu pa seveda osvežilno pijačo še popili.

Ribici Suzani se zahvaljujemo za izpolnjeno željo in ji pošiljamo pozdrave tja daleč v širno morje.

  

  

  

Za vrtec pripravile, vzgojiteljice

Dostopnost