Skoči na glavno vsebino

Teden mobilnosti smo začeli več kot obetavno.
Medse smo povabili policiste, ki so nas spremljali na sprehodu skozi naš kraj.
Nadeli smo si odsevne jopiče in pogumno zakorakali po cesti. Že na samem začetku smo izvedeli pomembno pravilo, ki ga je potrebno dosledno upoštevati. Policist Gregor nam je povedal, da moramo hoditi po levi strani ceste, torej po tisti strani, na kateri imamo tudi svoj srček.
Ko smo prišli do prehoda za pešce smo se ustavili, pogledali levo, desno in še enkrat levo, nato pa dvignili roke, ter previdno prečkali cesto. Ves čas smo skrbeli, da se je po Mostu vila ravna kolona, brez lukenj.
Ob prihodu v vrtec smo vsi bili mnenja, da smo se odrezali več kot odlično. Policistom smo obljubili, da bomo na novo pridobljeno znanje vestno upoštevali in poskrbeli, da bodo naše nogice hodile pri kraju cestišča, naše očke pa bodo budno spremljale dogajanje na in ob cesti. Le tako bomo namreč dosegli, da bomo v prometu varni.
Preden pa smo policistom pomahali v slovo, smo si smeli ogledati še policijsko vozilo. Na koncu smo prisluhnili še zvoku sirene in policistom pomahali v slovo.
Policistki Alenki, ter policistoma Sašotu in Gregorju se Zajčki najlepše zahvaljujemo za lepo in poučno dopoldne v njihovi družbi.

Za vrtec pripravili, Brigita in Petra

Dostopnost