Skoči na glavno vsebino

V zadnjih dveh tednih smo se veliko pogovarjali o prometu. Najprej smo promet opazovali na sprehodih. Imamo srečo, saj v bližnji okolici lahko vidimo avtomobile in druga cestna vozila, opazujemo lahko letala, v jezeru pa vodna vozila, lahko pa vidimo tudi vlak. Vsa ta vozila smo poiskali tudi v slikanicah, revijah in se o njih pogovarjali. Naučili smo se kako se oglaša vlak in se v igri popeljali od ene postaje do druge. Naučili smo se pesmico o avtu, pa o avtobusu in v gibalni igri upodobili letalo.
Na sprehodih pa nismo samo opazovali, ampak se tudi učili varne hoje ob robu cestišča in varnega prečkanja ceste. Zdaj že vemo, da ko hodimo po bolj prometnem predelu, si nadenemo rumene rutice ali druge odsevne predmete. Hodimo vedno po varni poti označeni s stopinjami, cesto pa prečkamo na prehodu za pešce in vedno dvignemo roko, da še dodatno opozorimo voznike na našo namero.
Cesto smo si naredili tudi v igralnici, se s pomočjo prometnih znakov učili še oblik in barv, hkrati pa usvojili nekaj prometnih predpisov. Tako vemo, kaj pomeni znak STOP, saj tega večkrat uporabita naši vzgojiteljici, ko smo res hudo razigrani.
Pripravili, Katarina in Danijela

Dostopnost