Skoči na glavno vsebino

Teden mobilnosti, ki je je za nami, smo v skupini Kužki posvetili prometni varnosti. Medse smo povabili policiste, ki so nam predstavili svoje delo, nato pa nas popeljali na krajši sprehod, na katerem smo obnovili pravila prečkanja ceste.
Da smo svoje znanje še utrdili, smo cesto naredili še v igralnici. Cesto smo prečkali v parih, nato še vsi skupaj. V policijski knjižici smo pobarvali, kako pravilno hodimo po pločniku.
V igralnici smo opremili pešca za večerni sprehod z odsevnim brezrokavnikom, kresničko in kapo. Tako so otroci videli, kako takega pešca ponoči vidi voznik, ko ga obsveti z lučmi.
Spoznali smo, da se moramo odgovorno obnašati kot pešci, pa tudi kot potniki v avtomobilu. S poizkusom v igralnici smo dokazali, da se ne pripenjamo zaradi policajev, pač pa predvsem zaradi lastne varnosti.
Kaj povedo luči na semaforju smo izvedeli v risanki o medvedku.V vlogi voznikov smo občutili, kako težko je na cesti ohranjati pozornost, saj smo večkrat spregledali rdečo luč in peljali mimo.
Vmes smo se sproščali s plesom, petjem pesmi Moj rdeči avto, gibalnimi igrami, sprehodi, izdelovanjem vozil iz odpadnih škatlic, poslušanjem zgodbe z dogodivščino policaja Maja.
Seveda smo obiskali predstavo Ena, ena, tri, o kateri ste že brali v eni izmed prejšnjih novic. Lahko rečemo, da smo se po druženju s policisti v tem tednu na koncu počutili že bolj sproščeno in zdaj vemo, da nas policisti varujejo in nam pomagajo, če smo v nevarnosti.
Teden mobilnosti smo zaključili s prvim planinskim izletom na Daber. Letos smo sprejeli v planinske vrste kar devet novih planincev. Dva sta na tem pohodu manjkala, a priložnosti bo še dovolj.
Utrinki so na ogled tukaj.
Za skupino Kužki, Stanislava Črv

Dostopnost