Skoči na glavno vsebino

Na prvi jesenski dan je pred vrtec na Šentviški Gori prišlo strašilo. Otroci so pravilno sklepali, da strašila postavljamo v jesenskem času in to zato, da nam iz njiv in vrtov odganjajo vsiljivce, ki bi želeli pojesti naše pridelke.
Torej je v deželo prišla jesen.
Poleg obilice pridelkov in plodov nam je letos jesen prinesla tudi mraz in dež. To pa je malo sivo miško še kako skrbelo. Kajti sploh še ni vedela, kje bo preživela zimo. Pa se ji je nasmehnila sreča saj je našla je podkev, zaradi katere je prišla do hiške. Izdolbla si jo je v veliki buči. Mimo je prišlo veliko živali, ki so se ji ponujale, da bi se z njimi poročila. Nazadnje je izbrala zajca, ker je lepo pel.
Zelo sta se imela rada. Zajec je obljubil, da bo za hiško skrbel tako dobro, da bo še dolgo trdna. Miško pa je zanimalo, kako naj z zajčkom ostaneta dolgo zdrava. Otroci so jima hitro svetovali zdravo hrano in jo začeli naštevati.
Odločili smo se, da jima bomo pripravili sadje, ki raste na Planoti. V likovni delavnici smo začeli izdelovati jabolka, hruške in slive, s katerimi bomo napolnili vsa okna vrtca. Potem smo rabili sprostitev in se z dežniki odpravili na sprehod. Končali smo ga na igrišču, kjer smo za gibalne igre uporabili kar dežnike.

Po uprizoritvi smo bili takole veseli. 
Za skupino Kužki, Stanislava Črv

Dostopnost