Skoči na glavno vsebino

Po uvajalnih tednih, ko smo sprejeli vrtčevsko rutino za svojo, ko smo se že precej dobro navezali drug na drugega in spoznali, da nam je v vrtcu lepo, smo se z zanimanjem pogovarjali o različnih temah in likovno ustvarjali. Spoznali smo, da se v vrtcu bolje počutimo, če se med seboj spoštujemo, smo prijazni, potrpežljivi in upoštevamo pravila. Naučili smo se prisluhniti drug drugemu ter na spoštljiv način reševati nesporazume. Radi smo prisluhnili različnim zgodbicam. Otroci so se tudi sami preizkušali v dramatiziranju vsebin. S socialnimi igrami pa smo povečevali medsebojno zaupanje.

Pogovarjali smo se o varnosti v cestnem prometu in ugotovili, da smo pešci med ranljivejšimi udeleženci ter poskrbeli, da smo z odsevniki in rumenimi rutkami na cesti bolj vidni.

Prvi dan jeseni nas je obiskala miška Maruška in nam prinesla buče za jesensko dekoracijo. Povedala je zgodbico o jablani, ki se preoblači. Otroci so ugotovili, da tudi pred našim vrtcem raste podobna jablana. Pogovarjali smo se o letnih časih, še posebej o značilnostih jeseni in na sprehodih na lastne oči videli, kako v naše kraje prihaja jesenski čas. Nabrali smo odpadlo listje ter opazovali, kako krošnje dreves spreminjajo barve. Tudi sami smo barvali liste z jesenskimi barvami in si z njimi polepšali vrtčevske prostore. Ogledali smo si različne pridelke z njive in jesenske plodove. Jih spoznali in poimenovali, razvrščali glede na to ali je plod zrasel nad ali po zemljo ter iz njih izdelali teto Jesen, ki nas je naučila pesmico o veverici.

Ustvarjalne septembrske trenutke si poglejte na fotografijah.

Za vrtec Dolenja Trebuša, Alenka in Lea

Dostopnost