Skoči na glavno vsebino

Za nami je Teden otroka, teden, v katerem je otroke v skupinah Kužki in Mucki obiskala knjižničarka Martina. Kužki smo pozorno prisluhnili, ko nam je predstavljala igro knjige za dojenčke, kartonke in zgibanko, ki se ji reče tudi leporelo.
Potem smo izvedeli, da se v knjige ne piše, da moramo nanje paziti, da se ne strgajo in umažejo in videli, kako se pravilno obračajo strani.
Sledila je zgodbica Polenček odpre muzej. Dokaj dolgo vsebino nam je knjižničarka ob ilustracijah podala na tako zanimiv način, da smo jo vsi poslušali do konca. Izvedeli smo, kaj je to muzej in ugotovili, da imamo tudi mi v igralnici polno materiala – plodov, ki bi jih lahko razvrstili v zbirke.
Oblikovali smo tri omizja in plodove razdelili na tiste, ki jih najdemo v gozdu, na njivi, oziroma v vrtu in v sadovnjaku. Knjižničarka je nato obiskala še skupino Mucki.
Zgodbico o Polenčku smo obnavljali še v naslednjih dneh in se igrali s plodovi. Imeli smo jih za »prodajanje« in »kuhanje«. Tako je stekla igra vlog.
Tudi sicer smo se v tem tednu veliko igrali po svoji želji. Najbolj so bile priljubljene kocke. Z veseljem smo zavili tudi v gozd in se igrali tam. Ustregli smo želji otrok, da se na delu sprehodov teče. Aktualna je bila igra Mačka in miš.
Še posebej je v tem tednu uživala slavljenka, ki je prva praznovala rojstni dan. Z njo smo se zabavali vsi, saj smo med drugim tudi peli in plesali.
Ob koncu tedna smo izbrali vsak svoj motiv iz zgodbice o Polenčku , ga narisali, nato pa pobarvali z barvnimi tuši.
Za en dan smo medse povabili tudi otroke, ki še ne obiskujejo vrtca. Skupaj z mamami so z nami preživljali lep in zanimiv dopoldan. Nekaj časa so jih gostili Mucki, nakar smo vsi skupaj šli ven, da so obiskovalci preizkusili še igrala.
Verjamemo, da smo uresničili letošnje geslo Tedna otroka in tudi v naš vrtec povabili sonce.
Za vrtec Šentviška Gora, Stanislava Črv

Dostopnost