Skoči na glavno vsebino

Sončen in topel mesec smo izkoristili za spoznavanje jesenskih plodov in krajev, kjer le ti dozorijo.
Najteže smo ugotovili, da grozdje raste na vinski trti. Šli smo tudi v Maribor, kjer smo se seznanili z znamenito trto na Lentu.
Poslušali smo basen o lisici in kislem grozdju, ki to ni bilo in izdelali grozde za trto v igralnici.
V vinorodnih krajih je še vedno ohranjen običaj postavljanja klopotcev. Ogledali smo si ga lahko tudi na Šentviški Gori pri Jožetu, ki je klopotac izdelal sam.
V zgodbici Palačinkarna je lisjak uresničil podjetniško zamisel, kako zaslužiti z jabolki, ki jih nihče ni hotel odkupiti. Naredil je marmelado in prodajal palačinke gozdnim živalim. Pri kuharskem krožku smo se spremenili v gozdne živali in kupovali palačinke za gozdne evre.
Lisjakov brlog z novo streho smo upodobili z različnimi plodovi. Potem smo izdelali še jabolka, da jih lisjaku ne bo zmanjkalo.
Jesenski plodovi so tudi odlične igrače. Kupovali smo jih na tržnici in jih uporabili za sestavljanje vzorcev, kuhanje, pečenje, spuščanje po toboganu, …
Kužki smo občutili, da je jesen res lep letni čas, še posebej, ker je bilo lepo vreme. Tega letnega časa pa se ni razveselilo mlado drevo v zgodbici Nečimrno drevo, ki ni vedelo, da v jeseni drevesom odpadejo listi.
Mi smo liste v gozdu nabrali že prej in izdelali drevo za domov.
Veliko časa smo preživeli zunaj ob igri in vadbi ter hodili na daljše sprehode.
Utrinke dogajanj si oglejte tukaj.
Za skupino Kužki, Stanislava Črv

 

 

 

Dostopnost